hands_holding_rose_by_ovx21-d3bwvav.jpg

ליווי חולת סרטן

"תודה דנה, קודם כל חברה טובה. נבונה, כל-כך חכמה. שליוות את אמא שלי בחודשים האחרונים והמשמעותיים.

ידיים טובות, ידיים אוהבות."

(נורית וולק, בתה של חולת סרטן)

קרא עוד...

השראת לידה

דנה, רציתי לכתוב לך ולספר על הטיפולים שהענקת לי ולע. מנקודת מבטי.

הייתי בשבוע 40 ועוד יומיים, כבדה, עייפה ומותשת. הרגשתי שהלידה לא תגיע לעולם, דאגתי לתינוקת שלי וכל הגוף שלי כאב ודאב. נפגשנו לטיפול בערב, בצל האזעקות. הטיפול הדהים והפתיע אותי בעוצמתו.

 

הוא היה מרגיע ומאזן, הרגשתי במהלכו שהגוף נרגע ונעשה קליל יותר, והתינוקת שלי רקדה בבטן במהלכו והגיבה למגע שלך.

אחרי הטיפול ספרת לי מה הרגשת ואמרת שיש עוד זמן עד הלידה ושאת הזמן הזה כדאי לנצל כדי לחזק את התינוקת ואת הבטחון שלה לצאת לעולם, ולחזק את הקשר ביננו לקראת הלידה - לגרום לה להרגיש ששתינו ביחד בסיפור הזה. בנוסף אמרת שיש תחושה חזקה שהגוף יודע מה לעשות ושהלידה תהיה מדהימה...

ביומיים הבאים דברתי הרבה אל התינוקת שלי, חשבתי עליה וניסיתי לחזק אותה ואותי לקראת הלידה. בכל פעם שדאגתי לה בקשתי ממנה לזוז קצת, כדי שאדע שהיא מרגישה טוב, והיא תמיד הגיבה. הגוף הרגיש נינוח ורגוע יותר, קל יותר על אף ההריון המתקדם. כאבי שרירים שסבלתי מהם הוקלו ובאופן כללי הרגשתי רפויה יותר.

כעבור יומיים נפגשנו שוב לטיפול נוסף. הטיפול הזה היה שונה מאוד. הוא היה פחות נינוח והרגשתי הרבה זרמים בגוף, בייחוד לכיוון הרגליים. אחרי הטיפול אמרת שהרגשת שהלידה קרובה יותר ושהתינוקת זקוקה להכוונה מסויימת ושניסית להראות לה את הכיוון ולחזק אותה. אחרי הטיפול הרגשתי רגועה וחזקה ומוכנה יותר למה שתביא איתה הלידה. הציפיה ללידה השתחררה והגוף הרגיש טוב.


למחרת בערב התחילו צירים. בהתחלה עדינים ולא ברורים אך מהר מאוד הם הפכו לסדירים ואינטנסיביים. תוך פחות משעה מהרגע בו התחילו ילדתי את ע. בלידה מהירה, כמעט ללא כאבים וללא לחיצות, ע. נבעה החוצה בצורה מושלמת והיתה בריאה וערנית. הלידה היתה מדהימה כמו שצפית, ואכן החוויה החזקה ביותר שלי היתה שהגוף ידע מה לעשות בעצמו וכל מה שהייתי צריכה לעשות היה לא להפריע לו.

כשע. היתה בת שבוע נפגשנו לטיפול נוסף, הפעם לע., שהתקשתה ביניקה. טפלת בה בסבלנות רבה ושחררת את מה שהרגשת שאינו מאוזן. ניסית לעשות זאת במגוון תנוחות- על כדור, תוך כדי הנקה - עד שנרגעה, והכל כדי שתהיה רגועה והטיפול יהיה מיטבי.

אז רציתי להודות שוב- על הטיפולים המחזקים לפני הלידה ועל הדרך בה עזרת לגוף להרגע ופשוט לעבוד ועל הטיפול המסור בע. אחרי הלידה. אין כמוך ואין כמו המגע המרפא שאת מביאה איתך לטיפולים, לצד הקשבה ודיוק."

 

(מ. , השראת לידה וטיפול בתינוקת לאחר לידה)

קרא עוד...

התנועתיות במערכת הקרניוסקרלית

הקרניוסקרל צמח מתוך עולם הרפואה האוסטאופתית (רפואת השלד והמפרקים). בתחילת המאה העשרים, סטודנט צעיר לאוסטאופתיה בשם ויליאם סאת'רלאנד חקר את עצמות הגולגולת האנושית, ובעודו מתבונן במבנה אחת מעצמות הגולגולת הוא שם לב שזה מזכיר לו מבנה זימים של דג. הוא ניסה לבדוק האם, כמו בנשימה זימית, קיימת איזשהי נשימה ראשונית. הוא חקר את תנועתיות העצמות והקשר הביו-מכאני ביניהן, וגילה לא רק שקיימת תנועתיות של עצמות הגולגולת, אלא גם שקיימת תנודה קצבית שניתן לחוש אותה בכל הגוף.

התנועה הקרניוסקרלית שסאת׳רלאנד מצא נעה מציר הראש ועד לציר האגן, במחזוריות של כ6-12 פעמים בדקה. בהתנסויות נוספות שלו עם מטופלים הוא גילה עוד ועוד על האיכויות הטיפוליות והמרפאות של תנודה זו ככוח מארגן ומרפא שמשפיע על הגוף כולו.

 

בסרטון הבא ניתן לראות את התנועה הקרניוסקרלית של הראש בהגדלה. מדובר בתנועה מילימטרית שקשה להבחין בה בלי מיומנות:

 

 

כאן ניתן לראות את התנועה הקרניוסקרלית של הסקרום ועמוד השדרה בהגדלה:

 

 

למעשה קיימות מספר תנודות של המערכת שניתן לחוש במגע, התנודות נעות במקצבים שונים, וקשורות אחת לשניה. בסרטון הבא נותן ד״ר מייקל קרן הסבר מרתק על מכלול התנועתיות במערכת הקרניוסקרלית, והביטוי שלה בכל תא ותא מגופנו ומנסה לענות על השאלה מאין התנועתיות הזו נובעת ואיך היא קשורה למקור החיים.">

מטפל מיומן יודע להקשיב לתנועתיות של המערכת הקרניוסקרלית, ובאמצעות מגע מאד עדין בצמתים שונים בגוף המטפל יכול לשחרר חסימות, לשפר תפקוד מערכות שונות בגוף, לאזן את מערכת העצבים ולהחזירה למצב אופטימלי.

embed video plugin powered by Union Development