spiral-wave.jpg

תינוק עם קשיי יניקה

"אני רוצה לספר לכם איזה מהמם היה הטיפול של דנה, יש לי נסיך שהתקשה לינוק ולאחר כמה וכמה התייעצויות ואחרי שכמעט החלטתי לוותר החלטתי כן לתת לטיפול הזה צ'אנס, היה פשוט מהמם! כל מקום שבו דנה הניחה את ידיה הוא הגיב... והכי חשוב - אני ממש חששתי שהוא לא יאהב את זה או שזה יציק לו - להיפך! הוא נהנה מכל רגע! וכשהיא טיפלה לו בראש הוא לא הפסיק לחייך ולברבר... בלי קשר להנקה אני ממליצה בחום לכל תינוק לעבור חוויה כזאת...  לאחר הטיפל הוא ינק משני הצדדים ללא פטמות סיליקון ואפילו העדיף בלי פטמות סיליקון :) 
ממליצה בחום!!!"
(דנה הנדלסמן-גרדשטין, תינוק עם קשיי יניקה)

קרא עוד...

ריפלוקס, גזים וחוסר שקט

"אופק ואמה זכו להכירך לפני כחודש וחצי. אופק פלט המון, סבל מגזים, קצת קשיי יניקה ואי שקט. אמה גם סבלה מגזים ומעצירות, קושי להירדם והגיבה ברגישות יתרה לכל מגע או שינוי. היום, ארבעה טיפולים אחרי קיבלתי תאומים "משודרגים". שניהם לא סובלים מגזים והיציאות סדירות, אופק רגוע ונינוח, אמה חייכנית וסקרנית- ישנה היטב בלילות וחשוב מכל, אני נהנית מהתוצאות ומאושרת מכך שהענקתי להם טיפול משפר איכות חיים שכזה. תודה לך על הדאגה, האיכפתיות והידיים הטובות".

(ליטל ידידיה, תאומים עם ריפלוקס, גזים, חוסר שקט, רגישות למגע, קשיי שינה)

קרא עוד...

 

פאשיה היא רקמת חיבור בגוף, העוטפת את איברי הגוף כמו יריעה גדולה. היא עשויה מסיבים של קולאגן בצפיפות משתנה. הסיבים קשיחים אך גמישים ויכולים לשאת מתח ומשקל. הם מסוככים ומגנים על אברים ושרירים, ומחברים ביניהם כמו רשת ענקית. הפאשיה מגיעה לכל איבר ואיבר בגוף ומאפשרת מערכת של חלוקת מתחים, יציבות ותקשורת. מרחב היריעה של הפאשיה הוא עצום, הפאשיה מגיעה לכל השרירים, עצמות, עצבים, כלי דם, כל האיברים הפנימיים כולל עמוד השדרה והמוח.

 

 

עד לאחרונה לא הבינו את החשיבות של הפאשיה ברפואה המערבית, היא הייתה מבחינת הרופאים ״אריזה״ מיותרת. לאט לאט המגמה הזו משתנה ומתחילים להבין את החשיבות שלה. לאחרונה הבינו שזו רקמה חשובה לאין שיעור, היא תחושתית מאוד ועוזרת בהבנת המרחב על ידי הגוף. הפאשיה היא רווית נוזלים, וכך היא מתפקדת במלואה. פאשיה נוזלית מאפשרת החלקה של איברים זה על גבי זה ומונעת פציעה או חבלה ויש לה תפקיד חשוב בשמירה על איברי גוף.

המשך קריאה: החשיבות של רקמת הפאשיה בטיפול קרניוסקרל

 

רבים שואלים אותי מה ההבדל בין קרניוסקרל לבין אוסטאופתיה. זו שאלה טובה, שהרי שניהם התפתחו מאותו מקור. שיטת קרניוסקרל החלה את דרכה כתת-תחום של אוסטאופתיה, כשאחד מהאוסתאופטים גילה את תנועת הגלים הפנימית בגוף, ומהר מאד הפכה לתחום נפרד בפני עצמה. שתי שיטות הטיפול מאד דומות. שתיהן עוזרות לשחרר מתחים ברקמות מתוך הבנה עמוקה של חוכמת הגוף ומתוך ראייה הוליסטית של קשרים בין אזורים שונים בגוף. שתי השיטות נפלאות ויעילות מאד, כל אחת בדרכה.

 

אז מה ההבדל אם כן?

 

כמו כל דבר, יש לכך תשובה קצרה, ויש תשובה ארוכה…

המשך קריאה: ההיסטוריה של הקרניוסקרל וההבדל בין קרניוסקרל לאוסתאופטיה

הקרניוסקרל צמח מתוך עולם הרפואה האוסטאופתית (רפואת השלד והמפרקים). בתחילת המאה העשרים, סטודנט צעיר לאוסטאופתיה בשם ויליאם סאת'רלאנד חקר את עצמות הגולגולת האנושית, ובעודו מתבונן במבנה אחת מעצמות הגולגולת הוא שם לב שזה מזכיר לו מבנה זימים של דג. הוא ניסה לבדוק האם, כמו בנשימה זימית, קיימת איזשהי נשימה ראשונית. הוא חקר את תנועתיות העצמות והקשר הביו-מכאני ביניהן, וגילה לא רק שקיימת תנועתיות של עצמות הגולגולת, אלא גם שקיימת תנודה קצבית שניתן לחוש אותה בכל הגוף.

המשך קריאה: התנועתיות במערכת הקרניוסקרלית

מהו ריפלוקס?

crying-baby-mother-rex-420x279.jpg

תופעת הריפלוקס (GERD: Gastroesophageal Reflux Disease) בתינוקות מוגדרת ברפואה המערבית כמצב בו תוכן חומצי של הקיבה עולה בחזרה אל הוושט ולעיתים גם יוצא כפליטה או הקאה. במקרים מסוימים עלית תוכן הקיבה לוושט גורמת לתחושת צריבה בחזה ובגרון. החומצה צורבת את רירית הוושט וגורמת לתינוק סבל רב.

 

המשך קריאה: קרניוסקרל וריפלוקס תינוקות