Craniosacral.jpg

תינוקת עם קשיי יניקה

"הי דנה,
רציתי להגיד לך שהטיפול יעיל מאד!!! כשחזרנו הביתה מהטיפול מיד אחרי הצלחתי להניק אותה לראשונה 10 דקות ללא פטמת סיליקון.. זה היה ממש פלא! ביום שלמחרת הרגשתי שהיתה רגרסיה שהלכה והשתפרה עד שביום רביעי שלאחר הטיפול בשעות הערב הצלחנו להניק הנקה מלאה בלי פטמות סיליקון, ומאז ביי לפטמות הסיליקון! כאשר מיום ליום ההנקה משתפרת והפה נפתח ואנחנו כבר שבוע בלי.
תודה רבה על טיפול מדהים ומיוחד.
כיף לדעת על השיטה ולחלוטין אמליץ הלאה!״

(א.ג., תינוקת עם קשיי יניקה)

קרא עוד...

ליווי חולת סרטן

"תודה דנה, קודם כל חברה טובה. נבונה, כל-כך חכמה. שליוות את אמא שלי בחודשים האחרונים והמשמעותיים.

ידיים טובות, ידיים אוהבות."

(נורית וולק, בתה של חולת סרטן)

קרא עוד...

קרניוסקרל וריפלוקס תינוקות

מהו ריפלוקס?

crying-baby-mother-rex-420x279.jpg

תופעת הריפלוקס (GERD: Gastroesophageal Reflux Disease) בתינוקות מוגדרת ברפואה המערבית כמצב בו תוכן חומצי של הקיבה עולה בחזרה אל הוושט ולעיתים גם יוצא כפליטה או הקאה. במקרים מסוימים עלית תוכן הקיבה לוושט גורמת לתחושת צריבה בחזה ובגרון. החומצה צורבת את רירית הוושט וגורמת לתינוק סבל רב.

 

ריפלוקס יכול לבוא לידי ביטוי בסימנים הבאים: פליטות/הקאות מרובות, בכי רב לאורך היום, חוסר שקט וביטויי כאב, הקשתת הגוף והצוואר סביב ההאכלה, עיכוב בעליה במשקל, ובמקרים חריפים אף בהפרעות בנשימה, אנמיה ודלקות ריאה חוזרות. בריפלוקס שהוא סמוי, חומצת הקיבה עולה לוושט וחוזרת חזרה ולכן בדרך כלל אינה מלווה בפליטות. ריפלוקס סמוי קשה יותר לזיהוי בגלל העדר הפליטות וכיוון שהעליה במשקל לא נפגעת.

 

איך זה נגרם?

 

מבחינת הרפואה המערבית, אצל תינוקות רבים ובעיקר כאלה שנולדו טרם הזמן או בלידה קשה, שריר השסתום בין הקיבה לוושט, שתפקידו למנוע עליה של מזון, מתפקד בצורה לא אופטימלית ונחשב ״לא בשל״. 

 

מתוך נסיוני הטיפולי, אחרי עשור של טיפול בלמעלה מכאלף תינוקות אני יכולה לשתף שלמעשה אין מקור אחד לריפלוקס ולרוב התמונה היא מורכבת.

 

המקור יכול להיות מתח פיזי בגוף (לרוב בסרעפת או באיזון הציר ראש-אגן), שיכול לנבוע מתהליך הלידה, או עוד לפני כן, מהלחצים שחווה העובר בשלבים האחרונים של ההריון כשהוא מקופל דחוס בפנים, לא תמיד בתנוחה אופטימלית. גורם פיזי נוסף עשוי להיות בקע סרעפתי מולד שגורם לחוסר איזון גופני ולתסמיני מתח וחוסר שקט.

 

מקור נוסף יכול להיות מתח רגשי מחווית הלידה שגורם למערכת העצבים להיות דרוכה. בזמן קצר התינוק עובר מסביבה אחת לסביבה אחרת לגמרי, ולפעמים מערכת העצבים מגיבה במעבר למצב של דריכות גבוהה. 

בלידה ובימים הראשונים התינוק עובר מצבים רגשיים-טראומטיים וקשיי הסתגלות שיכולים להשפיע על פעולת מערכת העצבים. מערכת עצבים בהילוך גבוה משפיעה על מערכת העיכול. 

 

עוד מקור יכול להיות גם רגישויות למזון. כל תינוק עשוי להיות רגיש למרכיב אחר במזון ולכן מאד קשה לאבחן. באופן רשמי נמצא קשר מחקרי בין כל מיני מרכיבי מזון לריפלוקס, אבל אין כלל גורף לכל התינוקות, ולכן התמונה לא תמיד ברורה. במחקרים נמצא כי ריפלוקס עלול להופיע עקב רגישות לחלב פרה, קפאין ומזונות נוספים, עישון פסיבי ועוד.

 

לרוב מדובר בשילוב של שלושת הגורמים ברמה זו או אחרת. 


 

מה שכן ניתן לומר שזו לא גזירת גורל.

 

ניתן בהחלט להפחית מתחים בגוף, להרגיע ולאזן את מערכת את העצבים, ולדייק את התזונה. ברוב המקרים תתקבל הטבה גדולה, בחלק מהמקרים הטבה מלאה.


 

מכיוון שהמצב בריפלוקס הוא לרוב מורכב, בדרך כלל לוקח קצת זמן עד שמתחילים לראות שינוי, ולפעמים כחלק מהתהליך יש הטבה ואז החמרה, ואז שוב הטבה. אבל זה תהליך ששווה להתמיד בו.


 

מה זה קרניוסקרל?

 

תרפיית הקרניוסקרל (cranio-sacral) היא שיטה עדינה המעצימה את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף ולכן היא מתאימה מאד לתינוקות. המערכת הקרניוסקרלית כוללת את הגולגולת ועמוד השדרה ואת הנוזל שעובר בתוכם. מטפל מיומן יודע להקשיב לזרימה של המערכת הקרניוסקרלית, ובאמצעות מגע עדין בצמתים שונים בגוף המטפל יכול לשחרר חסימות, לשפר תפקוד מערכות שונות בגוף, לאזן את מערכת העצבים ולהחזירה למצב אופטימלי.

baby.jpg

טיפול קרניוסקרל בריפלוקס

 

בזמן ההריון שוהה העובר זמן רב בתנוחה מסוימת, לעיתים כזו היוצרת דחיסה של עצמות ורקמות חיבור. המעבר בתעלת הלידה אף הוא עלול ליצור מתח רב וחוסר איזון בגוף. חווית הלידה עלולה לגרום בין השאר לפגיעה במעבר העצבי אל מערכת העיכול, ובמיוחד ב"עצב התועה" (עצב הוואגוס) שמעצבב את הקיבה. במקרים רבים, הכאב שנלווה לתופעת הריפלוקס גורם לתינוק לכיווץ ומתח שרירים באזור הבטן והסרעפת, מה שעלול לגרום לתופעות נלוות. טיפול קרניוסקרל מווסת ומרגיע את מערכת העצבים, משחרר אזורים דחוסים, מאזן ועוזר לגוף לארגן את עצמו מחדש. לרוב, כאשר מושג איזון התופעות חולפות אף הן.

 

לשיטת קרניוסקרל הצלחות רבות בטיפול בריפלוקס. הטיפול מסייע בפתרון הבעיה מן השורש ומביא בדרך כלל לרגיעה גם במישורים נוספים. הטיפול מעודד את איזון מערכת העצבים, חיזוק מערכת העיכול והפחתת מתח באזור השסתום בין הוושט לקיבה, עוזר בהפחתת מקרי הפליטות, מוביל לשיפור במצבו הכללי של התינוק ובעקבות כך גם בהפחתה של תסמיני כאב ובכי ושיפור בעליה במשקל. אמהות רבות מדווחות גם על הפחתה בגזים ושינה טובה יותר של התינוק. מדובר בדרך כלל בסדרה של מספר טיפולים עד שמושגת ההטבה, לרוב בשילוב עם שינוי בתזונת האם כאשר מדובר גם ברגישות למזון.

 

ליצירת קשר: 054-6543030, או באימייל: