"תודה דנה, קודם כל חברה טובה. נבונה, כל-כך חכמה. שליוות את אמא שלי בחודשים האחרונים והמשמעותיים.
ידיים טובות, ידיים אוהבות."
(נורית וולק, בתה של חולת סרטן)
קרא עוד..."הטיפול כל כך עזר לאלה שלנו. החיים שלה ושלנו הרבה יותר נעימים בזכות הטיפול המדהים והמסור!!"
(שי שטרליך, תינוקת עם ריפלוקס, חוסר שקט, רגישות לשינויים, טונוס שרירים גבוה)
הקרניוסקרל צמח מתוך עולם הרפואה האוסטאופתית (רפואת השלד והמפרקים). בתחילת המאה העשרים, סטודנט צעיר לאוסטאופתיה בשם ויליאם סאת'רלאנד חקר את עצמות הגולגולת האנושית, ובעודו מתבונן במבנה אחת מעצמות הגולגולת הוא שם לב שזה מזכיר לו מבנה זימים של דג. הוא ניסה לבדוק האם, כמו בנשימה זימית, קיימת איזשהי נשימה ראשונית. הוא חקר את תנועתיות העצמות והקשר הביו-מכאני ביניהן, וגילה לא רק שקיימת תנועתיות של עצמות הגולגולת, אלא גם שקיימת תנודה קצבית שניתן לחוש אותה בכל הגוף.
התנועה הקרניוסקרלית שסאת׳רלאנד מצא נעה מציר הראש ועד לציר האגן, במחזוריות של כ6-12 פעמים בדקה. בהתנסויות נוספות שלו עם מטופלים הוא גילה עוד ועוד על האיכויות הטיפוליות והמרפאות של תנודה זו ככוח מארגן ומרפא שמשפיע על הגוף כולו.
בסרטון הבא ניתן לראות את התנועה הקרניוסקרלית של הראש בהגדלה. מדובר בתנועה מילימטרית שקשה להבחין בה בלי מיומנות:
כאן ניתן לראות את התנועה הקרניוסקרלית של הסקרום ועמוד השדרה בהגדלה:
למעשה קיימות מספר תנודות של המערכת שניתן לחוש במגע, התנודות נעות במקצבים שונים, וקשורות אחת לשניה. בסרטון הבא נותן ד״ר מייקל קרן הסבר מרתק על מכלול התנועתיות במערכת הקרניוסקרלית, והביטוי שלה בכל תא ותא מגופנו ומנסה לענות על השאלה מאין התנועתיות הזו נובעת ואיך היא קשורה למקור החיים.">
מטפל מיומן יודע להקשיב לתנועתיות של המערכת הקרניוסקרלית, ובאמצעות מגע מאד עדין בצמתים שונים בגוף המטפל יכול לשחרר חסימות, לשפר תפקוד מערכות שונות בגוף, לאזן את מערכת העצבים ולהחזירה למצב אופטימלי.